lördag, november 30, 2013

Babystickat 2

Elias mamma sa att det saknade raggsockar, så jag gjorde så gott jag kunde utan min borttvinade häl (demens). Hos pickles.no hittade jag ett mönster som hette "Lille luring- lue, votte og sokker". Det är sockorna där som stickas på 2 stickor och sedan sys ihop jag gjort. När sockorna är provade ska jag göra fler i samma storlek eller några i en större storlek.

Babystickat 1

Har fått kontakt med en ung tjej som fått sitt första barn, Elias. Redan innan han var född hade jag börjat sticka babytröjor till ett annat projekt som ej blev av. Nu har en tröja som jag använde tre olika garner till blivit Elias. Ärmarna har längst ned ett vitt garn med färgprickar och sprundet stängs med en elefantknapp!
Järbos möster 90261 har jag lagt upp efter.

Kolla masktätheten!

Rubriken är en påminnelse till mig själv. Fick dra upp en nedifrån stickad babytröja som var uppe vid ärmhålen när jag upptäckte att masktätheten var uppåtväggarna. Hur kan jag ha blivit så nonchalant och kaxig? Jag vet ju t o m att artros i händerna gör att jag stickar lösare än förr och alltid ska välja ett halvt nummer smalare stickor. Nu har jag en plan, att snoka fram ett mönster som passar den felaktiga masktätheten som är 21 m/10 cm. Fast då kommer jag att kolla så att det håller sig där.
Vi hörs!

lördag, november 23, 2013

Extra trött

Tog ett bra tag idag innan jag förstod att det kunde finnas en anledning till att jag var extra trött, fick influensa vaccin igår. Minns bara att jag hade ont som bara den i båda armarna förra året (tog då också lunginflammationvaccin) ett vaccin i varje arm. Smärtan höll mig nog bra alert då! Det är bara influensavaccinet som behöver förnyas. Vaccin emot lunginflammation tror jag räcker i 6 år.

Vad har jag lärt mig nu? Jo att smärta kan vara uppiggande!

måndag, november 18, 2013

FO Bucket Hat Hink-mössa


Plötsligt händer det, jag stickar en mössa på två dagar. I detta fallet av akrylgarnet Plus, vet ej om det tillverkas nu för tiden. Modellen är lite småkul: först ska själva kanten runt huvudet rundstickas, sedan stickas "locket" från mitten=lägg upp 4 m. De två delarna fästs ihop med 3-stickors avmaskning, blir en bra detalj när mössa för övrigt är slätstickad.
När mössan var klar kändes den alldeles för kort, så jag plockade upp m till en kant med 4+4 m korgmönster. Det blev bara 6 varv, men är tillräckligt för att mössan ska sitta kvar på skallen och den annars ganska släta "hinken" fick lite karaktär. Mössan ser lite bullig ut pga att jag inte har tagit upp persukstocken från källaren. Den brukar jag använda när jag fotar mössor.




















Länk till engelska mönstret: