söndag, oktober 27, 2013

Inte mycket nytt på stickfronten

I onsdags blev jag utskriven från NÄL med samma kroniska oljud i skallen som tidigare plus en helt ny tablett. Knepigt att bli utskriven i början av en utvärdering av en helt ny tablett!

Jag hade med mig en stickning som jag ledsnade på och drog upp i går. Nu ska jag inför vintern sticka klart en kjol i div lila nyanser jag hållit på med hela hösten.

tisdag, oktober 15, 2013

Fick nog + lite stickning

I fredags kände jag att bägaren verkligen runnit över.... Där jag bor sedan 2 maj är det sällan tyst och ostört. Det stressar mig och gör mig emellanåt heligt förbannad eller mycket ledsen. Pendlar mellan att vara arg eller ledsen mesta tiden. Men i fredags fick jag nog, attackerade en oskyldig musiker och fick ett riktigt psykbryt och bestämde mig för att jag i tätorten (där jag hade läkartid) skulle försöka hamna framför en lastbil i hög hastighet för att få slut på allt elände. Jag hann inte avsluta mitt liv före läkarbesöket och jag vet inte hur det kom sig att jag berättade om min plan. Det fick läkaren att skriva akutremiss till psykvården.
Hamnade pga det hos NÄLs akutpsyk igen. Var ju här i våras pga att jag trodde grannen över mig skulle döda mig långsamt. Nu är jag här pga suicidrisk och att de ljuden jag länge dragit med i huvudet är hallucinationer, trots att det inte är röster. Så jag har lärt mig något nytt!
Fick fördelen av åka till boendet och packa för ca 1 veckas vistelse på NÄL. Så datorn är med, lite garn och stickor. Har lagt upp ca 3 stickningar och dragit upp dem. Den 4e och pågående tror jag kommer att bli en ganska bred halsduk som ska vara så lång att den går att linda flera varv om en person. Garnet är gammalt, Jakobsdals Petite Mohair i en smaragdgrön färg.
Halsduken är upplagd med 69 m och första 3-4 cm har jag stickat halvpatent. Sedan är det v1. resår 1+1, v2. slätstickning. Det kallar jag får avbruten resår. Har inte bestämt än om jag ska ha partier med halvpatent i den avbrutna resåren.